Speciale Oranje-expositie in Goors Historisch Museum

15-03-2023

Het Goors Historisch Museum kleurt oranje! Dat heeft alles te maken met het eeuwfeest van de Oranjevereniging Goor. Het Diepenheims Oranjemuseum heeft prachtige artikelen  beschikbaar gesteld voor een speciale Oranjetentoonstelling in Goor. De officiële opening is 31 maart en geld t als de aftrap voor het 100-jarig jubileum van de Oranjevereniging.

Conservator Gerdien Smeenk van het Goors Historisch Museum: “Het is een leuke afwisseling van borden, kopjes, schilderijen en andere prachtige Oranje-relikwieën. Zelf vind ik een oleografie van Wilhelmina wel één van de topstukken.”

Voor het GHM betekent het ook dat de deuren weer opengaan nadat het museum een tijdje gesloten was vanwege de torenhoge energieprijzen.

De opening van de expositie op 31 maart zal worden verricht door loco-burgemeester Hannie Rohaan van de gemeente Hof van Twente. De expositie is gratis te bezoeken en te bewonderen  t/m 12 mei.

 

De openingstijden van het Goors Historisch Musuem:

Dinsdag en donderdag van 9.30 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.30.

Woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30.

De vereniging stelt zich ten doel de feestelijke herdenking in het openbaar van de verjaardagen van de leden van het Koninklijk Huis en gedenkwaardige gebeurtenissen.

Stel een vraag

Copyright © 2023 Oranjevereniging Goor - Alle rechten voorbehouden - Teksterij Schabbink | Design: BETS