Jubileumexpositie Koninklijk Huis officieel geopend

31-03-2023

In het Goors Historisch Museum is de aftrap verricht van het 100-jarig jubileumjaar van de Oranjevereniging Goor. Dat gebeurde met de opening van een mooie expositie over het Koninklijk Huis.

De openingshandeling werd onder grote belangstelling verricht door loco-burgemeester Rohaan. Zij onderstreepte in haar toespraak de verbindende factor die de Oranjevereniging Goor al een eeuw lang is. 

Steun

Oranjeverenigingsvoorzitter Henk Meijerink dankte vooral conservator Gerdien Smeenk van het Goors Historisch Museum en het Oranjemuseum in Diepenheim voor de ondersteuning. "Een archief hadden we niet. ook omdat dat in de Tweede Wereldoorlog compleet is vernietigd. Zonder de inzet van Gerdien en het Oranjemusuem in Diepenheim was deze tentoonstelling er nooit gekomen."

De expositie bestaat uit fraaie Orenje-relikwieën, foto's en schilderijen. Ook de band tussen Goor en het Koninlijk Huis wordt belicht.

Museum weer open

Voor het Goors Historisch Museum was het ook een heuglijke dag. Na drie maanden gesloten te zijn vanwege de hoge energieprijzen, gaan de deuren dinsdag weer open voor publiek. De expositie is te zien van 4 april t/m 12 mei.

De openingstijden van het Goors Historisch Musuem:
Dinsdag en donderdag van 9.30 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.30.
Woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30.

De vereniging stelt zich ten doel de feestelijke herdenking in het openbaar van de verjaardagen van de leden van het Koninklijk Huis en gedenkwaardige gebeurtenissen.

Stel een vraag

Copyright © 2023 Oranjevereniging Goor - Alle rechten voorbehouden - Teksterij Schabbink | Design: BETS